Eladó kiskutyák avagy a bernáthegyi juhászom története

Eladó kiskutyák, avagy a bernáthegyi juhászom története

Alapvetően úgy gondoltam, hogy abszolút nincsen szükségem kutyára, kiváltképpen nem az elkövetkezendő években, hiszen még nincsen meg az a családi fészek, nincsen meg az a biztonság, nincsen meg az a folyamatos állandóság, melybe bele engedhetnék egy kis jószágot. Abszolút nem gondolkoztunk a barátommal kutyában, viszont amikor megláttam az eladó kiskutyák hirdetéseit abszolút nem arra gondoltam, hogy nekem soha nem lesz szükségem egy ilyen jószágra, hanem sokkalta inkább az, hogy bárcsak már elérkezne az életemben az a szakasz, hogy végre valahára szükségessé válljon az, hogy lehessen kiskutyánk. Természetesen úgy gondolom, hogy abszolút nem így történt volna, ahogyan jelenleg ez történt, ha nem sétálok el véletlen az egyik tenyésztő mellett, ahol az eladó kiskutyák csak úgy sorakoztak egymás után. Én személy szerint annyira bezsongtam a látványuktól, hogy a páromat onnantól kezdve folyamatosan kérleltem, hogy minél többször sétáljunk el a tenyésztő felé és minél inkább próbáljunk meg abba belegondolni, hogy esetleg nem e érné meg most vállalni egy kiskutyát és nem évek múlva akkor, amikor már minden, de minden adott. Véleményem szerint abszolút nem volt alkalmas az eladó kiskutyák megvásárlása, viszont mégis abszolúte úgy voltam vele, hogy szükségem van egy kiskutyára, hiszen ahányszor elsétáltam a tenyésző mellett annyira vágytam a társaságukra, mint talán még soha semmire. Minden egyes nap alkalmával csak nőtt és nőtt ez a vágy, míg végül úgy voltam vele, hogy talán semmi sem kell jobban nekem, mint egy ilyen kis állatka.

Eladó kiskutyák fogadása otthon

Természetesen úgy gondolom, hogy alapvetően fontos a felelősségteljes kutyavásárlás, hiszen abszolúte arra ad indíttatást, hogy csak akkor és olyan esetben vállaljunk házi állatott, amikor már szükségünk van arra, oly égető módon, hogy nem látunk más opciót és ténylegesen úgy tartjuk, hogy mindent megadunk számára, amire csak szüksége lehet a kis jószágnak. Természetesen úgy gondolom, hogy alapvetően szükséges az egész folyamathoz egy olyan jellegű biztos anyagi háttér és mondjuk egy nagyobb méretű lakás, vagy kertes ház, amely lehetővé teszi a kutya tartását. A mi esetünkben érdekesen jött ki a szituáció ugyanis mi abszolút úgy voltunk vele, hogy akkor kezdünk el eladó kiskutyák után nézni, ha már állandó jelleggel tudunk azokra gondoskodni. Természetesen a mi estünkben a gondoskodásról és az anyagi terhekről nem volt probléma, ellenben sokkalta nagyobb probléma volt a hellyel, hiszen mi eredetileg egyértelműen nagy házba szerettünk volna kutyát, hiszen úgy gondoljuk, hogy az az ideális megoldás, hogy ha házba egy nagy kerttel tartjuk az adott jószágot. Ezzel ellentétben viszont a kutya abszolút jól megtud lenni kislakásban is, feltéve, ha erre adunk neki elengedő mozgásteret, vagyis rendszeres jelleggel levisszük sétálni. Tulajdonképpen annak folytán, hogy mindketten a párommal igazán elfoglaltak vagyunk nem gondoltuk úgy, hogy lesz arra a mindennapok során kapacitásunk, hogy minden egyes nap levigyük a kutyánkat sétálni több alkalommal is. Így igencsak komoly fejtörést okozott, hogy hogyan kivitelezzük ezt abban az esetben, ha mégis bevállalnánk egy kiskutyát.

Az eladó kiskutyák esete, avagy hogyan vettük rá magunkat, hogy lakásba is tartsunk kutyát?

Tulajdonképpen annak ellenére, hogy ez első ízben egy elég rossz ötletnek tűnt, arra jutottunk annak befolyásában, hogy rendszeresen az eladó kiskutyák mellett haladtunk el, hogy igazából mindegy, hogy mennyi ideig nem lesz még kapacitásunk arra, hogy vegyünk egy nagyobb házat. Inkább ne várjunk addig, hanem most szerezzünk be egy kiskutyát, így ennek tekintetében döntöttünk úgy, hogy az eladó kiskutyák közül kiválasztunk egyet, mely kedves a szívünknek, méghozzá egy bernáthegyi juhász kölyökre esett a választásunk. Tulajdonképpen úgy gondoltuk, hogy ez a csupa szív állat abszolút megéri azt, hogy miatta felkeljünk előbb, vagy éppen késő esete elvigyük sétálni. Olyan kedves természete volt már csak az első pár találkozás után is, hogy egyértelmű volt számunkra, hogy ezt a kiskutyát mi szeretnénk. Hiába nincs még készen a kertes házunk, addig a lakásunkban fogjuk tartani és minden egyes nap elvisszük sétálni, hogy meglegyen a napi mozgásigénye. Majd pedig ha végre sikerül kertes házba költöznünk, akkor kiélvezheti majd a hatalmas kertet és a szórakozás és a rohangálás nyújtotta lehetőségek tömkelegét. Úgy gondolom, végül nagyon jó döntést hoztunk, hogy nem vártunk évekig, hanem most döntöttük el, hogy beruházunk erre a kedves kis jószágra.

Kategória: General | A közvetlen link.