Eladó kutyák, avagy mi miért az akitát választottuk?

Eladó kutyákról általában

Alapvetően úgy gondolom, hogy mindenki, aki szeretne a közel jövőben kutyát, elsősorban azt a kérdéskört gondolja át, hogy örökbe szeretne e fogadni menhelyről egy jószágot, vagy inkább az eladó kutyák világát böngészné. Nos, valóban abszolút nem könnyű választás ugyanis nyilván megesik a szívünk a menhelyen tartózkodó kutyusok iránt és egyébként is nagyon szép dolog a kisállatok örökbefogadása, arról nem is beszélve, hogy gyönyörű kutyusok vannak menhelyeken is. Ám számomra mégis talán kicsit vonzóbb az eladó kutyák világa, ugyanis számomra (bár tudom, hogy ez csak sznobság) nagyon fontos a fajtisztaság, illetve akár még a tenyészthetőség is. Így amikor a párommal kitaláltunk, hogy veszünk egy kutyust kérdéses sem volt számunkra, hogy egy fajtiszta eladó kutyát szeretnénk, még akkor is, ha ez bizony igen jelentős költségekkel is jár. Ugyanis egy fajtiszta, esetleg még díjas tenyésztett kutya bizony komoly összegbe is kerülhet, de a párommal mégis azon az állásponton voltunk, hogy nekünk mindenképpen fajtiszta eladó kutya kell. Azon belül is akitát szerettünk volna mindenképpen.

Eladó kutyák, avagy az akiták tulajdonságai

Miután számunkra egyértelmű volt, hogy egy jóhírű tenyésztőtől szeretnénk vásárolni a kutyusunkat, így amint elhatároztuk, hogy szeretnénk egy kis kutyát, tulajdonképpen abban a pillanatban bele is vetettem magam az eladó kutyák böngészésébe, illetve próbáltam a véleményezések alapján olyan tenyésztőt választani, aki tényleg maximálisan megbízható és jó híre van a szakmában. Így találtam rá arra a tenyésztőre, akinél végül megtekintettük az eladó kutyákat és természetesen kis is választottunk egy akita kölyköt, akit 2 hét múlva el is hozhatunk haza. Számomra rendkívül fontos volt, hogy ténylegesen olyan tenyésztőt találjunk, aki maximálisan megbízható és nagyon nagy gonddal van a kutyusai iránt. Természetesen ismerősökön keresztül is érdeklődtünk és végül ennek köszönhetően, illetve az internetes kutatási eredményeimnek köszönhetően találtam meg azt a tenyésztőt, akitól végül megvásároljuk a kis kutyusunkat.

Az eladó kutyák rengetegében, avagy miért az akitát választottuk?

Tulajdonképpen mi már az ismerkedésünk legelején megbeszéltük, hogy két lehetőség van, vagy akitánk lesz, vagy huskynk de végül hosszas töprengés után egyöntetűen az akita mellett döntöttünk, hiszen sok szempontból megfelelőbbnek tartottuk, mint a huskyt. Az alábbiakban egy rövid jellemzést írnék az akitáról, annak a megértésesnek az érdekében, hogy miért ezt a kutyafajtát választottuk az eladó kutyák közül. Alapvetően már a kinézete megfogott minket, ugyanis nála édesebb nagy testű kutya talán nem is létezhet, a tulajdonságai, pedig pontosan olyanok, melyek számomra elképesztően szimpatikusak egy kutyusban. Alapvetően amellett, hogy rendkívül barátságos és szerethető, családbarát kutya, még igazán jó házőrző is, ugyanis adott veszélyesetben bizony tud agresszív is lenni és elképesztően bátor. Mindemellett nagyon hűséges és védelmező jószágról beszélünk. Tulajdonképpen a kutyus eredetileg vadászkutya, kiváló őrző-védő szerepre és egészsége érdekében folytonos testmozgást igényel, hiszen a lételeme a folyamatos mozgás. Így amennyiben ilyen kutyust választunk, ezt a tényt mindenképpen kalkuláljuk bele.

Hogyan válasszunk eladó kutyák között?

Érdekes és megfontolandó lehet az akita eredete is. Bár sokan nem tudják, de annak ellenére, hogy az adott kutyafajta Amerikába vált igazán híressé, valójában eredetileg egy távol- keleti kutyafajta, amely az inu szamurájok kutyája volt, emellett is a jólét és az egészség szimbóluma. Alapvetően nem természetes közege a nagy forróság, a hideget sokkal jobban bírja, mint a nyári meleget. Nem igazán ajánlott lakásban tartani, mivel viszonylag magas mozgásigénnyel és mozgástérrel rendelkezik, így leginkább kertes házban ajánlott a tartása. Viszont abszolút családbarát és gyermek szerető kutya. Amit még nagyon fontos kiemelni, hogy a táplálására fokozottan érdemes oda figyelni, ugyanis rendkívüli mértékben hajlamos a hízásra, kiváltképpen, ha nem mozog eleget. Így amennyiben ezt a fajta kutyust választjuk, nagyon figyeljünk oda a helyes táplálására. Végül, de nem utolsó sorban kiemelném, hogy az akita rendkívül intelligens, és egyébként tanítható is, így mindenképpen jó választásnak tud bizonyulni az adott kutyafajta.

Én személy szerint mindenképpen úgy gondolom, hogy az adott kutyafajta egy rendkívül jó választás azoknak a leendő gazdiknak, akik szeretnének egy nagyon intelligens és barátságos, ám jó kiállású házőrző kutyát, aki biztos védelmet tud nyújtani a teljes családnak. Amennyiben sikerült felkeltenem az érdeklődést az eladó kutyák iránt, mindenképpen nézzenek utána a tenyésztőknek. mielőtt kiválasztanák, hogy honnan akarják beszerezni a kiskutyát.

Kategória: General | A közvetlen link.