Frontpro Rágótabletta a kullancsok ellen

Kiknek hasznos a FrontPro rágótabletta?

Ha az ember úgy dönt, hogy kutyát szeretne tartani, fel kell készülnie mindenre, ami az állattartással jár. Chippek, oltások, megfelelő étkezés biztosítása a szőrös kedvencnek. Hiszen, ők maguk is olyanok, mint a gyerekek. Sok igényük van és persze mindig a lehető legjobbat szeretnénk számukra biztosítani, hogy egészségesek és vidámak legyenek, hiszen ahogy mondják, a kutya az ember legjobb barátja.
Az egyik legnagyobb kellemetlenséget azonban sajnos a kullancs tudja okozva, nem is beszélve a bolhák okozta kellemetlenségekről. A FrontPro rágótabletta pont az ilyen esetekre alkalmazható!

Mi az a Frontpro Rágótabletta?

A FrontPro Rágótabletta nevezetű tabletta kutyáknak adható készítmény. Újszerű afoxolanert tartalmaz.
Ez a tabletta kényelmes és hatékony védekezést kínál bolha és kullancs okozta kellemetlenségek és kártékony fertőzések ellen. Alkalmazása során nem kerül vegyszer a kutya bőrének felületére, így biztonságosan alkalmazható gyermekek közelében levő kutyákon is!
A rágótabletta kifejti hatását a rendszeresen kozmetikába járó, fürdetett vagy úsztatott kutyák esetében is, mivel hatását sem a víz, sem pedig a samponos fürdetés nem fogja befolyásolni. Ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható számára, hogy könnyebben elfogyassza és megszokja a kiskedvencünk. 
Fontos tudni azt, hogy a parazitáknak el kell kezdeniük táplálkozni a gazdatesten ahhoz, hogy az afoxolaner hasson rájuk, így a paraziták által terjesztett betegségek átvitelének kockázata nem kizárható!

FrontPro-ragotabletta_pic2


A rágótabletta 1db 11mg-os tablettát tartalmaz.
Amikor elkezdené kiskedvencének adagolni a rágótablettát, egyszerre csak egy tablettát vegyen ki a csomagolásból, azért, hogy a gyermekek az állatgyógyászati készítményhez ne férhessenek hozzá, amennyiben a háztartásban kisgyermek tartózkodik. A buborékcsomagolást a benne maradó rágótablettákkal helyezze vissza a papírdobozba.
Használat után mindenképpen mosson kezet, hiszen a higénia kifejezetten fontos állattartók köreiben.

Mit tud a Frontpro Rágótabletta?

A kutyáknak adható FrontPro Rágótabletta jellemzői közé sorolandó az, hogy ez egy afoxolaner tartalmú készítmény. Az afoxolaner egy olyan dolog, ami az izoxazolin családba tartozó rovar- és atkaölő szer.
A FrontPro hatékony a kifejlett bolhák, valamint számos kullancsfaj ellen, a kellemetlenkedő bolhákat 8 órán belül képes elpusztítani, megkímélve a huzamosabb viszketéstől és kellemetlenségektől a kutyánkat. A peterakás előtt elpusztítja a bolhákat megelőzve a lakás szennyeződését. Azonban a bolháknak és a kullancsoknak meg kell telepedniük a kutya testén és el kell kezdeniük táplálkozni ahhoz, hogy a hatóanyag hasson rájuk.
A kullancsokat ráadásul képes 48 órán belül elpusztítani! Azonban a tabletta nem rendelkezik szúnyog távoltartó hatással. Egyetlen kezelés ráadásul, legfeljebb egy hónapon keresztül elpusztítja a kullancsokat. Bolhafertőzések esetén a kezelésére legalább 5 hétig érdemes sort keríteni. A tabletta mellesleg felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladásra is. 

Alkalmazható a demodikózis (Demodex canis) kezelésére, a Sarcoptes rühösség (Sarcoptes scabiei var. canis) kezelésére, Dermacentor reticulatus ellen, Rhipicephalus sanguineus, Amblyomma americanum, és Haemaphysalis longicornis ellen is!

Frontpro Rágótabletta hatóanyagáról

Nagyon ritkán enyhe gyomor-bélrendszeri tünetek előfordulhatnak, mint például a hányás, hasmenés. Emellett a kezelés alatt előfordulhat a kutyánál viszketés, kedvetlenség, kóros lesoványodás és idegrendszeri tünetek (mint például a rángatódzás, koordináció hiánya és izomremegések).
A megfigyelések alapján a legtöbb tünet kezelés nélkül megszűnt, rövid ideig állt fenn. Azonban, ha bármilyen egyéb probléma felmerül, vagy a tünetek nem enyhülnének, érdemes a háziorvost azonnal felkeresni, hogy az ember megóvhassa kedvence egészségét. 

Egyéb információér keresse fel az alábbi oldalt: https://www.petnet.hu/termek/Frontpro_Ragotabletta_kutyaknak_2_4kg_11mg-138-27511, és ne feledje, előzze meg a bajt, hiszen az ön kedvencének az egészsége a legfontosabb, és ha megóvja a kedvencét, akkor ezzel az ön otthona és családja is egészségesebb és biztonságosabb lehet!
A kutya az ember legjobb barátja, ön pedig legyen a kutyájának társa a bajban is.

FrontPro-ragotabletta_pic3

Mi a frontPro rágótabletta megfelelő adagolása?

A Frontpro rágótabletták könnyedén elfogyaszthatóak és rághatóak és ízletesek a legtöbb kutya számára.
Ha a kutyus 2-4 ttkg között van, akkor 1 db FrontPro 11 mg rágótabletta ajánlott.
Ha nagyobb, akkor 4-10 ttkg között 1 db FrontPro 28mg rágótabletta adható neki.
1 darab 68 mg rágótabletta adható a kutyának 10-25 ttkg között.
Ha a kutya 25-50 ttkg közötti, akkor 1 db FrontPro 136 mg rágótabletta adható,
50kg testtömeg feletti nagy kutyáknál az azonos erősségű rágótabletták megfelelő kombinációját ajánlott alkalmazni. A tabletták nem oszthatóak!

Kategória: General | A közvetlen link.