IVECO szervizben voltam

Elsőkézből az IVECO szervizről

Az IVECO szervizet eddig nem kellett igénybe vennem, most azonban megvolt az első alkalom, így tudok róla adni néhány információt. Hogyha valaki nem ismerős a dologgal kapcsolatban, ez konkrétan a teherautó márkának a saját szervize, ahol a legjobban értenek a járművekhez, és a legtöbb alkatrész kapható tőlük. 

Az IVECO szerviz igénybe vétele

Én személy szerint egy IVECO T-way tulajdonosa vagyok. Az IVECO szervizre eddig nem is volt szükségem, ez az egyik legjobb és leginkább megbízható márka. Még kimutatásaik is vannak arról, hogy az egyes alkatrészeket mikor érdemes megnézetni, így az ember viszonylag hamar el tudja dönteni, hogy mikor menjen el egy ellenőrzésre. Nos, én egy kicsit felelőtlen voltam, mert tudtam, hogy több belsőséget is érdemes lenne már megnézetni, azonban mégsem tettem, mert úgy éreztem, hogy semmi baja az autónak, ment, ahogy mindig. Nos, ez nagy hiba volt, mert éppen egy építkezési munkálat közepén tűntek fel a gondok. Egy olyan lámpa gyulladt fel ráadásul, amivel nem is szabad hivatalosan tovább közlekedni. Gondoltam én, azért egy kicsit közelebb megy a szervizhez, de aztán megálltam, mert azért eléggé tartottam attól, hogy valami gond lesz. Talán irreális félelemnek tűnik, de még az is megfordult a fejemben, hogy esetleg most fog felrobbanni az egész jármű. Úgyhogy vontatnunk kellett, a szállítmányt meg átvette egy másik gép, de így is jó nagy kár, vagy inkább kimaradás keletkezett. 

IVECO-szerviz_pic2

Ennek köszönhetően szerencsére megtanultam, hogy amit a cég oldalon olvasok az alkatrészekről, az mennyire igaz is, és még ha csak a biztonság kedvéért is, de mindenképpen megéri elmenni megnézetni a járművet. De nézzük is meg inkább a tapasztalataimat. 

Itt jön a képbe az IVECO szerviz

Felhívtam tehát az IVECO szervizet, mikor megláttam a kis lámpát égni a műszerfalon. Szerencsére volt még aznapra hely náluk, ez nem tudom, hogy egyébként mennyire általános vagy sem. Én szerintem nekem csak szerencsém volt, mert a szerelőknél mindig nagy a forgalom azért. Az IVECO szervizállomáshoz megérkezve pedig már minden könnyen és gyorsan ment. Elmondtam, hogy mi a gond, ők pedig kezelésbe vették a járművet. Persze ez nem olyan dolog volt, ami egy-két órán belül megoldódott volna, mert alkatrészt is kellett cserélni, azonban két napnál tovább nem tartott a dolog. Szerintem ebben is szerencsés vagyok, vagy tényleg az IVECO szerviz dolgozik ennyire hatékonyan, de amiket hallok néha ismerősöktől, hogy nekik milyenek a tapasztalataik, szerintem határozottan jól jártam. 

A költségekkel is meg voltam elégedve, nem volt persze kellemes sok szempontból ez a váratlan kiadás, azonban az ilyen dolgok elkerülhetetlenek. Hogyha nem tudnám ezt, akkor nem is saját járműm lenne, hanem egyszerűen bérelnék. Szóval, ezzel sem volt gond. Mivel alkatrészt cseréltünk, így kicsit nagyobb volt az összeg, azonban arról biztosítottak, hogy ezzel már gondom nem lesz az elkövetkező évek során. 

Hogyha már ott volt a teherautó, akkor pedig át is nézték az egészet. Szerencsére más problémát nem találtak, így néhány hónapig nem is kell aggódnom amiatt, hogy jó lenne átnézetni a járművet. Utána pedig már vizsgáztatnom kell, úgyhogy talán sikerülni fog elkerülni az újabb látogatást, még ha az IVECO szervizről határozottan jó tapasztalatom is született. Olyan dolog ez azonban, mint a fogorvoshoz járás. Hiába kiváló egy orvos, az ember nem szeretne túl sokszor találkozni vele. 

Kinek ajánlanám az IVECO szerviz szolgáltatásait?

Akárkinek, akinek az IVECO járműjével gondja akad. Alapvetően elterjedt nézet az, hogy az IVECO szerviz nagyon jól felszerelt és mindig van megfelelő alkatrész. Én nem szívesen vinném máshova a sajátom, mert könnyen előfordulhat az, hogy akár heteket is várni kell egy ilyen szerviznél egy alkatrész megrendelésére. Persze nem mindenkinek van lehetősége erre, úgyhogy azért nem kell elkeserednünk, hogyha a közelben nincs épp egy IVECO szerviz, de én azért szeretek biztosra menni. És mivel éppen a hatókörzetben tartózkodtam, így hát én őket választottam. 

IVECO-szerviz_pic3

Abban mindenesetre biztos vagyok, hogy én mindenképpen ezt a helyet választanám újra, hogyha a közelben akadna gond a teherkocsival. Én személy szerint mindenkinek ajánlani tudom. Amúgy is jókat hallani az IVECO szervizről, de most már saját tapasztalatból is tudom azt állítani, hogy itt tényleg gyorsak és nagyon felszereltek. Ráadásul tényleg jól működik a rendszer, ahol közzéteszik az alkatrészek várható élettartamát, nekem bejött ez a szám és máskor tényleg hallgatni fogok a figyelmeztetésre. Az átnézetést is majd az IVECO szervizben szeretném intézni, úgyhogy tulajdonképpen egészen biztos, hogy még vissza fogok térni erre a helyre, talán majd azt az élményemet is megírom egy ugyanilyen kisebb bejegyzésben. Erre azonban hosszabb ideig kell majd várni, egyelőre reménykedjünk, hogy semmi gondom nem lesz az autóval néhány hónapig legalább

Nos, ennyit szerettem volna elmondani erről a szolgálatásról, még ha a javítás részleteibe nem is tudtam igazán belemenni, hiszen én nem voltam jelen. Az eredmények azonban magukért beszélnek. 

Kategória: General | A közvetlen link.