Autószervíz Budapesten és más vizek

Autószervíz Budapesten? Milyen lehetett nélküle?

Egészen elképesztő érzés belegondolni abban, hogy volt olyan idő, amikor az emberiség még nem ismerte az autóval való közlekedés fogalmát. Gyalog vagy lóval utaztak mindenhova, repülőgépekről, pedig még csak eszükbe sem jutott álmodozni. Nem volt autószervíz Budapesten. Nem voltak autók Budapesten. Az élet valószínűleg szürkébb lehetett és szomorúbb, mint most, bár majdnem biztos vagyok benne, hogy az utánunk elkövetkezendő korok gyermekei mind szelíd szánakozással gondolnak az őket megelőző generációk sorsára. Hiszen elképzelni, hogy nem létezett autószervíz Budapesten… Már maga a gondolat is több hétnyi szomorúságra ad okot. Pontosan emiatt igyekszem függetleníteni magam a múlttól és a pszichológusom tanácsát megfogadva, kizárólag a fényes, sok jót ígérő, új élményekkel kecsegtető, friss lehetőségekkel teli jövő felé tekintek.

Autószervíz Budapesten, a barátom és én

Amikor a kapcsolatunk elején jártunk, egy ponton a barátom feltette nekem a „nagy kérdést” (Na, nem azt a „nagyot”… Mindenki nyugodjon meg!)

A kérdés tehát így hangzott:

„Tudsz autót vezetni?”

Tudtam, hogy a válaszomtól sok függ, ezért félve vallottam be, hogy sajnos még nem rendelkezem jogosítvánnyal. Nagyon megkönnyebbültem, amikor ennek ellenére mégsem hagyott ott a puccos étteremben eltöltött vacsoránk kellős közepén. Az arca egy kissé elfelhősödött ugyan, de még mindig igyekezett kedvesen mosolyogni rám. Tudtam, hogy valahogy fel kell oldanom a hangulatot, ezért csupán a barátom megnyugtatása végett gyorsan a válaszomhoz toldottam, hogy ugyan vezetni még nem tudok, de tudom, hogy hol van a legjobb autószervíz Budapesten.

Megállt a kezében a kanál.

Egy pillanatig döbbenten nézett, aztán ellágyult a tekintete.

„Nem kell hazudnod. Majd leteszed a jogsit, amikor akarod, emiatt nem látlak kevesebbnek.”

Na, ezt a mondatot hallva, már én álltam a határán annak, hogy felpattanjak a helyemről és otthagyjam az egész randit. Végül azonban mégsem tettem ilyet. Mélyen Tamás szemébe néztem és fejben közben lefuttattam egy listát az általam ismert legkiválóbb autószervizekről Budapesten.

Mondhatni kedvesen mosolyogtam rá, aztán elkezdtem sorolni, hogy mégis mennyire otthon vagyok az imént emlegetett témában. Tamás csak kapkodta a fejét. A fülei elkezdtek vörösödni zavarában. Ezt látva, hamar elmúlt a pillanatnyi mérgem. Megdöbbentően aranyosnak tűnt, ahogyan megpróbálta mind a kétszáz centijét picire összehúzni a székében és kék szemével szégyenlősen kerülte a tekintetemet. Szóval nem tehettem mást. Megkértem, hogy többször ne feltételezzen ilyen butaságokat rólam és az este végén, kézen fogva a legnagyobb egyetértésben és harmóniában távoztunk a puccos étteremből. (Amit amúgy ő választott, nem én.)

Autószervíz Budapesten és a tudásom

A fentebb emlegetett ominózus randi után egy darabig nem emlegettük az autók, jogosítvány és az autószervizek Budapesten témakörét Tamással. Egy picit lehet, hogy még féltünk is tőle. Pedig én még az interneten is utánanéztem a dolgoknak, csak azért, hogy mindig naprakész legyek: Cool Mobil. Fejből megjegyeztem a biztonság kedvéért, hogy még álmomból felébredve is tökéletesen fel tudjam mondani.

Szóval a barátom és én, erősen kerültünk mindent, ami közlekedéssel lett volna kapcsolatos. Tavasszal azonban, amikor már szépen kivirult az egész világ és szinte hívogatott, hogy fedezzük fel, Tamás újból felvetette a témát, mivel nem is olyan régen vásárolt autót és szerette volna kipróbálni. Természetesen úgy, hogy én az anyósülésről figyeljem őt, ahogyan magabiztosan és férfiasan elkormányozza a járgányt. Mivel akkoriban már egészen rózsaszínben láttam mindent, ami vele volt kapcsolatos, így azonnal beleegyeztem a tervébe. Szinte el is felejtkeztem az autószervíz Budapesten kényes témájáról is. Könnyű szívvel készülődtem, még egy piknik kosarat is gyorsan összeraktam, hogy miután megtaláljuk a megfelelő helyet, legyen mivel megtölteni a bendőnket.

Egy darabig minden jól ment, egészen elvesztem a látványban, ahogy biztos kézzel tartotta a kormányt, időnként rám pillantva, néha megsimogatva a térdemet. Azt gondoltam ennél már tényleg semmi nem lehet romantikusabb… Aztán jöttek a piros lámpák. Ahol volt ideje apró csókokat adni a számra. Szinte mindenről elfelejtkeztem.

Az, hogy vajon létezik-e autószervíz Budapesten…

Nos, azokban a pillanatokban ez a gondolat teljesen hidegen hagyott. Sajnos azonban hamarabb fel kellett idéznem a választ, amikor egy másik autó, minden előzmény nélkül, hátulról teljes sebességgel nekünk jött. Tamás beszorult az ülés és a kormány közé. Nem volt eszméleténél. Szerencsére én még olyan állapotban voltam, hogy tudjak cselekedni. Azonnal hívtam a mentőket, a rendőrséget és a legvégül eszembe jutott, hogy szerencsére már nem a középkorban vagyunk és létezik autószervíz Budapesten. Szóval tárcsáztam az ő számukat is.

Szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj. Tamás hamar felépült. Végül azóta sem tettem le a jogsit. A barátom azonban nem bánja. Mostanában úgyis többet járunk villamossal.

Kategória: General | A közvetlen link.