Kisteherautó bérlés vállalkozások számára

Mikor érdemes igénybe venni a kisteherautó bérlést?

A kisteherautó bérlés magánszemélyek számára is remek lehetőség. Így tudunk számos munkálatot elvégezni, ideális lehet költözéshez, valamilyen nagyobb átalakításhoz, esetleg építőanyagok szállításához. Azonban igazán csak vállalkozások számára jelent hatalmas segítséget a kisteherautó bérlés, amit mindenképpen érdemes igénybe venni. Mindjárt el is árulom, hogy miért. 

A kisteherautó bérlés előnyei

A kisteherautó bérlésnek számos előnye van a saját járművel szemben. Először is, nem kell arra gondolnunk, hogy mennyibe is kerülne egy saját teherautó, amikor a vállalkozás még csak gyerekcipőben jár. Ilyenkor általában nem csak a felesleges költőpénze kevés a cégnek, hanem az sem biztos, hogy egyáltalán meg fog-e maradni a piacon. Általában azt szokták mondani, hogy ez legkésőbb két év alatt kiderül, másoknak már hat hónap is elég ahhoz, hogy belássák, ez az üzlet nem A nagy üzlet lesz. 

kisteherautó -bérlés_pic3

Talán furcsa ezt emlegetni, de szerintem az embernek már a vállalkozás elején is arra kell gondolnia, hogyha esetleg nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt eltervezte, akkor hogyan tud a legkevesebb veszteséggel távozni a piacról, vagy esetleg teljesen átalakulni. Ennek egyik fontos alapja a szállítójármű. Hogyha saját kisteherautónk van, azt egy idő után el kell adni vagy másra hasznosítani, hogyha az első vállalkozási terv nem jött be, azonban erősen befolyásolhatja egy ilyen jármű, hogy mihez is tudunk tulajdonképpen kezdeni ezek után. Vagy gyorsan el kell adnunk, és ezzel pénzt veszítünk, hiszen a mi vásárlásunk és a használt eladás között erős különbség lesz, vagy újból hasznosítanunk kell valahogy. 

Ez utóbbi a másik fontos aspektusa a saját jármű választásának, hiszen nem biztos, hogy egy vállalkozásnak is állandó jelleggel szüksége lesz egy kisteherautóra, azonban a legtöbbnek időnként mindenképpen kell majd. Hogyha azonban nem napi szinten használjuk a saját szállítóeszközt, akkor nem nagyon éri meg a számos költséget, amivel a tulajdona jár, ilyenkor a kisteherautó bérlés jobb döntés lehet. 

A kisteherautó bérlés és a saját jármű költségei

Nézzük is meg ezeket egy kicsit részletesebben, mielőtt még belevágnánk a nagy döntésbe, hogy milyen járműje is legyen egy vállalkozásnak. 

A saját teherautó mindig sok kérdést vet fel a vásárlás díján túl is. Először is, nyilván szükség lesz egy kötelező biztosításra, amit az ember havonta vagy háromhavonta fog fizetni, nem néhány forint, de általában nem is egetverő összeg ez. Ami már költségesebb, az mindenképpen a karbantartás. Gumik cserélése évszak és kopás szerint, lámpák cseréje, olajcsere, az esetleges meghibásodások, amelyek között igen drága alkatrészek is lehetnek, főleg mivel egy nagyobb autóról van szó. Emellett persze a kötelező vizsgáztatások költségei sem maradhatnak el, és érdemes még néhány nagyobb költséggel is számolni, csak a biztonság kedvéért. 

A kisteherautó bérlés esetében általában csak egy bérleti díjat kell fizetnünk. Ez szólhat különböző időtartamokra, van napidíj, de néha 3-5-10 vagy egy hónapra szóló kedvezményeket kaphatunk a napi átlagárból, amivel az ember mindenképpen jól jár. Persze az üzemanyag költsége ekkor is a vállalkozást terheli, viszont jó hír, hogy bizonyos esetekben a bérlés összegének egy részét még le is lehet írni az adóból, így még kevesebb díjjal kell számolnia az embernek ideális esetben. 

kisteherautó -bérlés_pic1

Akkor saját jármű vagy kisteherautó bérlés?

Hogy a kisteherautó bérlés vagy a saját teherautó éri-e meg jobban, erre nem tudok pontos választ adni. Nézzünk szét az árak között, számítsuk ki, hogy általában hányszor használnánk egy negyedévben a járművet. Azt egész pontosan meg lehet mondani, hogy a kisteherautó bérlés díja mennyi lenne, míg a saját verziót inkább csak saccolni tudjuk, amivel nincs is semmi gond. Viszont ez utóbbi lehetőségnél mindenképpen vegyük figyelembe azt is, hogy gyakorlatilag előtte még meg kell venni az autót, és persze a vállalkozás megmaradásában is biztosnak kell lennünk. Hogyha erősen kétséges, hogy melyik verziót is érdemes választani, még mindig kereshetünk az internen véleményeket, történeteket, amelyek ezzel a kérdéssel foglalkoznak. Hogyha nem bánjuk, hogy használt a teherautó, akkor esetleg az ilyen jellegű kínálatban is fel tudjuk mérni magunkat egy kicsit. Hogyha pedig az ember kimatekozott minden apróságot, akkor a döntés végül sokkal könnyebb lesz. 

A kisteherautó bérlés azonban mindenképpen jó döntés, hogyha csak rövidebb időtartamokra van szükség nagyobb szállítóeszközre. A bérlés magában foglalja annak is a lehetőségét, hogy minél változatosabb járműveket tudjunk igénybe venni, lehet szükség kisebb és nagyobb teherautókra, hűtőkocsira, platós vagy ponyvás kocsira, hogyha az ember bérel, mindez nem lehet igazi akadály. Én tehát mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szolgáltatást, amit bárki bátran igénybe vehet akár vállalkozóként, akár magánszemélyként legyen rá szükség, akár rövidebb, akár hosszabb távra. A bérlés sok terhet vehet le az ember válláról, úgyhogy nem érdemes kihagyni ezt a lehetőséget. 

Kategória: General | A közvetlen link.